Talarna på DevLin2018

Här är listan på talare på konferensdagen på DevLin2018. Presentationerna hittar du här.

Responsives Youtube-kanal hittar du spellistan med alla talen från DevLin2018.

Läs mer! Anmäl!

Robert Gistvik är en agil coach som använder sin erfarenhet från flera olika agila roller till att hjälpa team och organisationer att få ut mer av sin potential. Med fokuserade åtgärder och stor experimentlusta kan långsiktiga förbättringar uppnås.

Robert är en av initiativtagarna till Meetup-gruppen Agila Linköping och en Slack-community för att utbyta tankar och idéer om agilt i allmänhet.

Kristofer Skyttner är maskiningenjör och entreprenör som har jobbat i gränslandet mellan maskin och mjukvara ända sen 2008. Med programmeringen med sedan barnsben och ett brinnande intresse för geometri och automation jobbar han för att återindustrialisera Sverige och få kundanpassade specialprodukter att ersätta masstillverkning i fixa storlekar.

Kristofer är VD och grundare på SkyMaker AB och medgrundare till den ideella verksamheten Makerspace Linköping.

Åsa Tjernvik jobbar som produktägare på Linkura och har under det senaste året drivit en stor förändringsresa för både produkt och affärsmodell. Åsa har dessförinnan en lång historik som konsult inom kravhantering, projektledning, UX och tjänstedesign.

Richard Tyregrim är senior mjukvaruingenjör och lösningsarkitekt, med lång bakgrund inom en mängd olika typer av implementationer, från inbäddade system, via simulationer och databasmjukvara, till middleware och traditionell systemintegration. Han har programmerat sedan barnsben och började direkt med assemblervarianter i unga år och har sedan arbetat i en mängd olika programmeringsspråk från C, C++ och Java till esoteriska mainframespråk som RPG. Richard har genom åren tagit fram många olika systemarkitekturer, för vitt skilda områden och krav men har på senare år arbetat mest inom middleware/enterprise backend och då en hel del mot molnbaserade PaaS-lösningar. Han är också en hackerevangelist och samlare av vintagedatorer, som han vårdar, dokumenterar och tillgängliggör på olika sätt.

Thom är utvecklare och har konsultat för Cybercom sedan 2010. Med foten i mjukvaruutveckling och ett växande intresse i såväl personlig som teamutveckling har han utforskat världar, både den agila och sin egen inre. Han har på tidigare konferenser delat med sig av sin syn på hur team arbetar som bäst tillsammans, att själv ha en introvert personlighet samt hans egna erfarenheter kring depressioner.

Maria har en bakgrund som systemutvecklare och –arkitekt men tog 2005 steget till att fullt ut arbeta som verksamhets­utvecklare, utbildare och coach inom Lean och agile på sitt eget företag TheLEAN. Hon har också haft många uppdrag som mentor och ledarskapscoach.

Björn är utvecklaren som aldrig släppt kodandet men som nu mest och helst jobbar med agilitet i team och organisationer. Det gör att han ser både kundens och de utförande personernas behov och jobbar utifrån detta.

Björn lägger stort fokus på att skapa affärsvärde åt sina kunder, men lika viktigt är att skapa ett bra arbetsklimat för alla de som gör det möjligt. Bland annat genom att ställa frågor.

Kajsa har varit projekt- och teamledare på SAAB och Siemens. Hon brinner för att få grupper av människor att trivas och arbeta bra ihop och är därför intresserad av t.ex agila metoder och team-modeller. Några år var hon därför också konsult på Responsive.

Jari är en DevOps-visionär och entreprenör som tidigt såg möjligheterna för effektivisering och orkestrering då man ofta bara kunde släppa ny funktionalitet och kundnytta en gång per år. Efter att ha läst ”The Phoenix Project” 2013 fick Jari en tydlig bild över vad som behöver göras.

Tobias är mjukvaruutvecklare på Agical med över 14 års erfarenhet av agila metoder. Han är dessutom en av programledarna för podcasten Väg74 som handlar just om hur vi bäst utvecklar mjukvara i grupp. Han älskar att hjälpa grupper och lag att bli bättre på sitt värv genom att dela med sig av sitt breda kunnande. När Tobias inte gör detta så lägger han all tid på familjens gård i Kristianstad i nordöstra Skåne.

Johan Jonasson arbetar som konsult, utbildare och coach inom test och kvalitetssäkring i Linköping och har över 12 års erfarenhet av mjukvarutestning i en lång rad olika branscher och organisationer. Johan är en flitig talare på både nationella och internationella utvecklarkonferenser och drev under många år de omtyckta Let's Test-konferenserna runt om i världen. Johan är också engagerad i ett antal ideella verksamheter som syftar till att främja utvecklingen av mjukvarutestning som profession, bland den amerikanska Association for Software Testing (AST), och är medgrundare av det Linköpingsbaserade EAST-nätverket och Slack-communityn TestSverige.se.

Thomas är utvecklings-, organisations- och teamcoach på Responsive, och också licensierad Agile Fluency Diagnostic Facilitator. Han har coachat utvecklare, team, projekt och organisationer sedan flera decennier i allt från testdriven utveckling till prioritets- och kapacitetsfördelning över många parallella produktlinor och organisationsfrågor. Med bakgrund som, och fortfarande praktiserande, programmerare brinner han för all återkoppling, särskilt sekund-snabb sådan.

Tomas Ahlström är en prisbelönt serieentreprenör som startat flera innovativa företag inom tech och dataspel. Nu erbjuder han sin expertis inom innovation och kommunikation via sitt eget bolag Incredible Concepts of Sweden med kunder som Linköpings universitet, East Sweden Game och Visit Linköping.

Marcus är en erfaren agil coach, utvecklare och bloggare. Han har tillsammans med Joakim Sundén skrivit boken "Kanban in Action". Han är aktiv inom Frälsningsarmén, där han bland annat spelar Euphonium. Tillsammans med sin familj tillbringade han ett par år i Indonesien där han hjälpte ett antal sjukhus där han använde principer från Agile och Lean.

Marcus berättar förstås väldigt gärna om den resan på olika konferenser, men även om User Stories, Kanban, SpecFlow, node.js, Koa mm.

Mattias jobbar idag på Cybercom som testare och agil coach, hans nuvarande uppdrag är som testare på CSN. Mattias drivs av att skapa bättre kvalité och förbättra hur vi jobbar. Han trivs bäst när han får göra båda sakerna samtidigt.

Martin är mjukvarutvecklare med intresse för att få teamet att jobba ihop och öka sitt flöde. Som Scrum Master har han därför utmanat teamet att jobba tätare tillsammans med goda resultat.

James Bach is a software tester, author, trainer and consultant. He is a proponent of exploratory testing and the context-driven school of software testing and is credited with developing session-based testing. He was a member of the Board of Directors of the Association for Software Testing. Lessons Learned in Software Testing, a book he co-authored, has been cited over 130 times according to Google Scholar, and several of his articles have been cited dozens of times including his work on heuristics for testing and on the Capability Maturity Model. He has written numerous articles for IEEE Computer.

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.