Talare: Marcus Hammarberg
Material: https://events.responsive.se/events/images/stories/devlin2018/how_kanban_saved_a_hospital_in_indonesia_devlin2018.pdf

Då man saknar tillstånd för verksamheten, inte har några kunder och själva byggnaden för verksamheten rasar ihop - då skulle de flesta organisationer ge upp. Inte så med Frälsningsarméns sjukhus Bungsu i Bandung Indonesien. De bestämde sig istället för att rädda sjukhuset och jag är glad att jag fick vara med på den resan.

Jag förresten? En lean/agile-coach verksam I IT-industrin? En västerlänning med väldigt lite (om någon) erfarenhet i sjukhusledning och operations.

Vi började att tillämpa principerna från lean och kanban och genom att göra det så vände vi sjukhuset till något fantastiskt. Förändrade, inte bara organisationer utan också livet på många som jobbade i och runt sjukhuset. Genom att applicera dessa principer i en helt annan domän, i en annan kultur etc än vad jag var van vid gick jag djupare insikter kring lean och kanban, vad det betyder och hur de kan appliceras för att vi ska bli mer och mer effektiva. Och rädda oss från undergång på vägen...

 

Video:

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250