Material: pdf
I september förra året började ISO att släppa delar av sin nya standard för mjukvarutestning, som till slut kommer att bilda vad arbetsgruppen bakom standarden har kallat för den "definitiva standarden" för mjukvarutestning, applicerbar i "samtliga typer av utvecklingslivscykler och organisationer".
 
Oavsett om du arbetar som utvecklare, testare eller manager så kan ditt arbete komma att påverkas av ISO 29119 och jag vill genom den här presentationen ge en kort, översiktlig inblick i standarden och förklara varför den kan komma att få långtgående negativa konsekvenser för modern mjukvaruutveckling om den inte stoppas. Det finns idag ett organiserat motstånd till standarden runt om i världen, och i skrivande stund har över 1000 personer skrivit under #stop29119-uppropet. Jag hoppas att vi kan bli ännu fler som vill motarbeta det här oönskade intrånget i vår professionalla vardag.

Om Johan:

Johan Jonasson arbetar som konsult, utbildare och coach i Linköping med omnejd. Han är grundare av konsultfirman House of Test, som är marknadsledande inom kontext-driven mjukvarutestning och utbildning.

Johan är en flitig talare på både nationella och internationella utvecklarkonferenser, och involverad i flera idella initiativ inom testning, bland annat det Linköpingsbaserade EAST-nätverket och det världsomspännande International Society for Software Testing

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250