Talarna på DevLin2019

Här växer listan av talare på konferensdagen på DevLin2019 fram. Presentationerna hittar du här.

Läs mer! Anmäl!

Presentation på DevLin2019: KEYNOTE: How to be a high performing distributed agile team

Lisette Sutherland is a remote-working German-born American living in the Netherlands who is totally jazzed by the fact that it’s possible to work from anywhere. In fact, it’s not just possible; it’s completely, productively workable – if you do it right. Her company, Collaboration Superpowers, shares just how to do it right.

Presentation på DevLin2019: Tips från (test-)coachen

Erik har en bakgrund som utvecklare, produktägare och lärare men det han verkligen brinner för är test och kvalité! Han har tävlat i testning, skrivit om testning, haft expertroller inom testning, utbildat testare, byggt testramverk och har mött de flesta stora personligheterna inom test. Sammantaget har han spenderat ungefär 10 år av sin karriär på att bli proffs på test... och så har han fru, barn, hus och en himla massa frisbees också.

Presentation på DevLin2019: Individen i teamet

Kajsa har varit projekt- och teamledare på SAAB och Siemens och arbetar nu på Actia. Hon brinner för att få grupper av människor att trivas och arbeta bra ihop och är därför intresserad av t.ex agila metoder och team-modeller. Några år var hon därför också konsult på Responsive.

Presentation på DevLin2019: Mer UX till folket

Susanne är en nyfiken och entusiastisk UX-nörd som har fått sitt drömjobb - UX Coach. När hon började som mjukvaruutvecklare på Ericsson i början av 90-talet hade hon ingen aning om hon skulle viga över 20 år av sitt yrkesverksamma liv till att försöka förstå och hjälpa användare, samt att övertyga organisationer om fördelarna av att se till sin målgrupps behov när man bygger system och produkter. Hon är övertygad om att mycket UX kan åstadkommas med enkla medel och tror på att alla har lite av en UX-are inom sig bara man gör det tillräckligt enkelt.

Presentation på DevLin2019: Komplexitet, kultur och team - hur hänger det ihop?

Jonas är enhetschef på en av Migrationsverkets systemutvecklingsenheter med ansvar för plattform och gemensamma tjänster. Jonas brinner för ledarskap och arbetssätt, och att skapa en miljö och kultur som skapar hög motivation och möjliggör kreativitet för att bygga effektiva och väl fungerande utvecklingsteam.

Presentation på DevLin2019: Vägen till bättre retrospektiv

Robert Gistvik är en agil coach som använder sin erfarenhet från flera olika agila roller till att hjälpa team och organisationer att få ut mer av sin potential. Med fokuserade åtgärder och stor experimentlusta kan långsiktiga förbättringar uppnås.

Robert är en av initiativtagarna till Meetup-gruppen Agila Linköping och en Slack-community för att utbyta tankar och idéer om agilt i allmänhet.

Presentation på DevLin2019: Slutet för IT

Daniel är grundare och VD på Bustard och konsult inom enterprise- och lösningsarkitektur.  Daniel hjälper organisationer att utveckla sin EA-organisation så att den kan stärka relationen mellan IT och verksamhet och bidra till att utveckla strategi och innovation som är tydlig i den dagliga operativa verksamheten.

Presentation på DevLin2019: Organisationstransformation - från maskineri till gemenskap

Anna är egenföretagare med fokus på förändringsledning, coachning och ledarskap. 2015 hörde hon för första gången talas om den sydafrikanska ledarskapsmodellen Care&Growth, som utgår från Intent Thematic, och blev helsåld. Nu vill hon sprida det synsättet här i Europa, för att få oss att växa som människor och transformera vårt sätt att se på organisationer.

Presentation på DevLin2019: Det svårmätbara

Sigrun coachar it-organisationer som vill jobba effektstyrt. Att ha verksamhet och användare i centrum när vi utvecklar - hur får vi det att hända? Vi behöver jobba inbäddat i den organisation vi utvecklar, med tät återkoppling, mäta och lära oss av det vi observerar i användning. Sigrun har en backgrund från både UX, produkt-, projekt-, och kanske framför allt kravledning.

Presentation på DevLin2019: KEYNOTE: Probe your Organization – Implement a Learning Organization with BOSSA nova

With twenty years of experience in coaching, consulting, training and development on topics like agile processes, patterns, project management, adaptive organizations, and advanced object-oriented design, Jutta has presented at many conferences and worked with many large organizations.

Presentation på DevLin2019: Agila organisationer, finns dom?

Thomas är utvecklings-, organisations- och teamcoach på Responsive, och också licensierad Agile Fluency Diagnostic Facilitator. Han har coachat utvecklare, team, projekt och organisationer sedan flera decennier i allt från testdriven utveckling till prioritets- och kapacitetsfördelning över många parallella produktlinor och organisationsfrågor. Med bakgrund som, och fortfarande praktiserande, programmerare brinner han för all återkoppling, särskilt sekund-snabb sådan.

Presentation på DevLin2019: Medvetet lärande: ta kontroll över din personliga utveckling

Joakim Särehag jobbar som systemutvecklare på Responsive, gillar agila tankesätt och tekniker och tycker det är kul att lära sig själv och främja kunskapsutbyte mellan individer, något som han också tycker är extra viktigt i dagens föränderliga värld.

Presentation på DevLin2019: Acceptans i en föränderlig värld

Thom hjälper människor och team att må bättre och bli mer motiverade. Med grunden i mjukvaruutveckling har han utforskat den agila världen, teamutveckling och sitt egen inre. Han har på tidigare konferenser delat med sig av sin syn på hur team arbetar bra tillsammans, att själv ha en introvert personlighet samt hans egna erfarenheter kring depressioner.

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250