Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Systemtänkande för oss andra

(Bilderna från presentationen)

Har du lagt märke till din organisations resistenta problem? De där problemen som inget verkar bita på? Trots att ni lagt tid, pengar och mycket möda på att ändra på läget verkar ingenting hjälpa.

Det kan vara så att ni försöker ta er an ett systemiskt problem med ett icke-systemiskt angreppssätt. Systemtänkande är en verktygslåda och ett synsätt som kan hjälpa er att lösa svårare problem, så att de förblir lösta.

Systemtänkande blir lätt ett stort och skrämmande akademiskt ämne, men det måste inte vara så - det kan funka för oss andra också. På den här sessionen får du en kort introduktion till ämnet, och får sedan pröva en enkel men mycket kraftfull teknik ur systemtänkarens verktygslåda.

OBS! Introduktionen till ämnet (1 pomodori) kan ses fristående, den efterföljande workshopen kräver att man deltar på introduktionen.

Om Tobias Fors

Tobias är konsult på Citerus. De senaste tio åren har han hjälpt allt från små startups till några av Sveriges mest välkända företag och organisationer att hitta fram till nya sätt att utveckla mjukvara på, med utgångspunkt från ett lättrörligt synsätt. Ju mer han arbetar med detta, desto mer övertygad blir han om att systemtänkande är ett måste för långsiktig förbättring.

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250