Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

Cross Team Testing

(Bilderna från presentationen)

Det finns många fördelar med att ha testare i de agila korsfunktionella utvecklingsteamen sittande tillsammans med designers och utvecklare, men det finns också många nya utmaningar som testarna måste hantera. En av utmaningarna som det väldigt sällan talas om är hemmablindhet. Om man sitter i ett utvecklingsteam och medverkar i designarbetet blir man lätt hemmablind och får då svårt att objektivt testa det som utvecklats.

Cross Team Testing är en heldags buggletaraktivitet med utforskande testsessioner där testare från olika utvecklingsteam samlas, en gång per sprint, för att testa varandras testobjekt. Huvudsyftet med detta är att få nya ögon på det som skall testas och på så sätt motverka hemmablindheten, men dessutom ger de testarna möjlighet att utbyta erfarenheter och pröva nya testtekniker och testverktyg.

Du kommer att få höra om hur vi upptäckte problemet med hemmablindhet på Sectra, hur Cross Team Testningen har utvecklats över tiden, hur vi genomför den idag samt vilka fördelar respektive nackdelar som finns med upplägget.

Om Johan Åtting

Johan har ca 18 års erfarenhet från mjukvaruutveckling inom olika brancher. På Sectra har Johan varit sedan 2005, först som chef för Sectras testavdelning på medicinsidan, där han bl.a. ändrade testningen från ett traditionellt skriptat utförande till ett "context drivet" tillvägagångsätt med stort inslag av utforskande tester. Hans nuvarande roll är som kvalitetschef för utvecklingsavdelningen. 2011 startade Johan EAST, ett öppet nätverk mellan testare i Linköping, där man träffas och utbyter erfarenheter.

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250