Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Presentation: 25 min

Beskrivning:

Scrum och andra agila utvecklingsmodeller arbetar många redan med, eller kommer att stöta på i framtiden. Många organisationer som tar klivet mot ett mer agilt förhållningssätt till systemutveckling, brottas dock ofta med hur man ska få den traditionella testorganisationen att fungera bland tvärfunktionella team eller att hinna med att skriva och köra alla testfall som man tror sig behöva under pressen av allt kortare iterationer och sprintar. Vanliga lösningar är att antingen att göra sig av med alla testare eller att flytta ut dem ur de tvärfunktionella teamen och isolera dem från övriga specialister i ett försöka att fortsätta med "vattenfallstestning" medan resten av organisationen försöker arbeta agilt.

Tack och lov finns det dock lämpligare alternativ. Ett av dessa alternativ kallas Session-Based Test Managment. Detta ger den individuella testaren den frihet och lättrörlighet som behövs för att hänga med i ett Scrum eller Kanban-projekts uppskruvade tempo, samtidigt som utvecklingschefer och produktägare får de verktyg de behöver för att kunna överblicka och förstå resultaten från testaktiviteterna. Jag kommer i den här presentationen att ge er en kort överblick över de viktigaste komponenterna i session-baserad testning, och förklara varför jag ser det som en oumbärlig del i de teststrategier jag skapar.

Om Johan Jonasson:

Johan Jonasson arbetar som testkonsult, utbildare och coach i Linköping med omnejd. Han är grundare av House of Test Consulting, en skandinavisk konsultfirma som uteslutande specialiserar sig på att erbjuda kontext-drivna testtjänster och utbildningar. Johan är en flitig talare på både nationella och internationella utvecklarkonferenser såsom EuroSTAR, CAST och Scandinavian Developer Conference. Han är även en bidragande delegat vid de återkommande Swedish Workshop of Exploratory Testing och en av initiativtagarna bakom Let's Test, Europas första konferens dedikerad till kontext-driven mjukvarutestning. Johan är också engagerad i ett antal ideella verksamheter som syftar till att främja utvecklingen av mjukvarutestning som profession, bland annat det Linköpingsbaserade EAST-nätverket och det Nordamerikanska Association for Software Testing (AST) där han agerar assisterande instruktör för föreningens kursprogram Black Box Software Testing.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250