Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Presentation: 55 min

Beskrivning:

Utveckling av moderna webbappar innebär att mer och mer kod körs på klientsidan i JavaScript, vilket i praktiken betyder ECMAScript 3 anno 1999. Från en tid då man sökte på AltaVista samtidigt som GeoCities just blivit börsnoterat. JavaScript användes på sin höjd för en mouse-over på den animerade under construction-loggan. Genom en kombination av skicklig ingenjörskonst och brute force kan dagens JavaScript-drivna webbappar utföra fantastiska saker, men begränsningarna och bristerna blir tydligare och tydligare.

Som ett alternativ har Google nyligen lanserat en förhandsversion av Dart, ett nyutvecklat språk för webben. Vad är Dart, är det ett bättre JavaScript och i så fall när då och varför då? Vi jämför med dagens JavaScript och dess evolution, kommande ECMAScript 6.

Presentationen täcker olika områden och utmaningar såsom prestanda, startup-tid, skalbarhet i takt med växande kodbas och fler utvecklare, produktiva utvecklingsmiljöer, en tillräckligt strikt men samtidigt uttrycksfullt nog språksemantik, verktyg för kodanalys och mer därtill.

Om Olov Lassus  (http://blog.lassus.se) :

Olov Lassus är en passionerad programmerare som påbörjade sin karriär i det tidiga 90-talets 16-bitars era. Han snubblade in i JavaScript av en tillfällighet när han gjorde sitt exjobb och det har förföljt honom sedan dess. Han tycker om att laborera med språkdesign, programmerarproduktivitet och verktyg. Han skapade restrict mode for JavaScript, hörs ofta humma på mantrat "easier to reason about" och försöker efter bästa förmåga att bidra till Dart.

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250