Material: https://events.responsive.se/events/images/stories/devlin2019/devlin2019-acceptans-thom_persson.pdf

Jon ser oftast de negativa aspekterna av det som händer. Att kunna lyfta blicken och se objektivt på situationerna har varit svårt för Jon. Skeenden färgas mörka och den enda väg framåt Jon ser är den som är värst – även om det finns 1000 andra möjligheter!

Så har det varit, ända fram tills nyligen då han lärt sig ett nytt synsätt på saker och ting. Ett förhållningssätt som har förändrat honom.

Inom den moderna psykologin finns metoden ACT (Acceptance and Commitment Therapy) där ett medvetet accepterande synsätt är en central del. Med lärdomar från detta kommer vi se hur det påverkat berättelsens huvudperson Jon. Vi får även höra tankar om vad av detta som går att använda i arbetet. Vad blir det för skillnad om vi accepterar att kunder ändrar sig, att det tar längre tid än vi trodde i början eller att vi alla är olika i teamet?

Video:

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250