Att få ett team att fungera bra ihop sker inte per automatik, utan det krävs att teamet jobbar aktivt med detta. I de senaste teamen jag jobbat i har vi fokuserat på de mjuka värdena och att skapa trygghet i teamet.

Vi har funderat kring hur teamet arbetar ihop och inte minst hur vi vill jobba. Gemensamma målbilder inom olika områden har skapats och teamet har testat olika verktyg samt arbetssätt för att uppnå dessa mål. Jag kommer dela med mig av några verktyg som teamen använt för att bli starkare och mer sammansvetsat.

Om Thom

Thom Persson är sedan 2010 konsult på Cybercom. Han har varit ute i flera uppdrag och de flesta har inneburit någon form av teamarbete. Under årens lopp har Thom intresserat sig mer och mer för frågor som berör teamutveckling, hur teamet trivs bättre ihop och arbetar mer effektivt tillsammans.

Utöver mjukutveckling och agil coachning har Thom hållit flertalet inspirationsföreläsningar, bland annat om att ha en introvert personlighet och hur det funkar i arbetslivet och teamarbetet. På senare tid har han också intresserat sig för frågor kring psykisk ohälsa.

 

Video:

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250