Hur skulle du beskriva vad som utmärker en bra testare? Vad är det som gör att många organisationer fortfarande väljer att ha dedikerade testare i agila team, hellre än göra testansvaret gemensamt för alla i teamet? Testning, oavsett om man har det som bisyssla eller huvudsaklig expertis, är en mångfacetterad uppgift som kräver att man besitter många olika egenskaper och färdigheter för att det ska bli en effektiv och värdefull aktivitet som går bortom "kolla så att det fungerar". Johan kommer i den här sessionen att ge sin syn på några av en testares viktigaste egenskaper och hur man som organisation kultiverar dessa färdigheter och anställer rätt personer för uppgiften.

Om Johan

Johan Jonasson arbetar som konsultchef, testkonsult, utbildare och coach i Linköping med omnejd och har över 10 års erfarenhet av mjukvarutestning i en lång rad olika branscher och organisationer. Han är medgrundare av House of Test, en multinationell konsultfirma som uteslutande specialiserar sig på att erbjuda kontext-drivna testtjänster och utbildningar. Johan är en flitig talare på både nationella och internationella utvecklarkonferenser och är och en av organisatörerna bakom Let's Test, Europas främsta konferens dedikerad till kontext-driven mjukvarutestning. Johan är också engagerad i ett antal ideella verksamheter som syftar till att främja utvecklingen av mjukvarutestning som profession, bland annat det Linköpingsbaserade EAST-nätverket och det amerikanska Association for Software Testing (AST) där han agerar assisterande instruktör för föreningens kursprogram för Black Box Software Testing.

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250