Tack vare den senaste hjärnforskningen så kan vi äntligen säga att det finns ett rätt sätt att utöva sitt ledarskap. Vinsten är motiverade, delaktiga och trygga medarbetare som skapar ökat resultat och tillfredsställelse. Hjärnforskningen vet nu mycket mer om vad som händer i våra hjärnor på våra arbetsplatser och framförallt mellan chef och medarbetare men också mellan medarbetare i team. En ny ledarmodell ger ledare verktyg för hur man ska ”belöna” våra medarbetares hjärnor på ett biologiskt "riktigt" sätt. Våra arbetsplatser symboliserar vårt ursprung på savannen där överlevnad var i fokus. Men dessvärre går våra hjärnor runt idag och fortsätter att tro att överlevnad är det viktigaste, även på den mycket mindre farliga arbetsplatsen. Kunskapen om hjärnan kopplat till ledarskap ger fantastiska och tydliga ledarverktyg. Ny forskning på hjärnan ger oss också svar på hur ett bra teamklimat är format där idéer flödar friktionsfritt mellan medarbetarna – vi kallar detta för ”Brain Lean”.

Frukostseminariet är en föreläsning med god chans för diskussion och frågor.

Om Jerker:

Jerker är civilekonom, Linköpings Universitet, inriktning Management och Organisation. Efter tjugo år i ledande chefsbefattningar inom internationella koncerner och olika branscher är Jerker sedan fem år verksam som konsult och kompetensutvecklare med inriktning på ledarskap, teamutveckling och sälj och service.

Jerker arbetar på Affärskraft i Skandinavien AB, ett konsultbolag med kontor i Stockholm, Göteborg och Norrköping som i samverkan med Karolinska Institutet och universitet utvecklar ledarskap och medarbetarskap i många olika företag.

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250