Om att använda specificerande exempel för att förbättra samarbetet och utveckla rätt system

Talare: Joakim Holm, Adaptiv

Längd: 2 x 25 min

Nyckelord: specificerande exempel, acceptanstestning, exekverbara exempel, BDD, ATDD, produktledning, krav, test, samarbete, FitNesse, JBehave, Cucumber

Beskrivning: Så kallade specificerande exempel (kundorienterade, ofta automatiserade funktionstester) är ett missförstått och kritiserat arbetssätt. Somliga hävdar till och med att de mest är en dröm från extremagilister som inte fungerar i praktiken. Vi som har sett dem fungera alldeles utmärkt vet att så inte behöver vara fallet. Tvärtom kan de kännas nästan ovärderliga. I den här session vill jag gräva lite i detta. Vad är poängen med specificerande exempel i en effektiv utvecklingsprocess? Vilka är de potentiella fördelarna? Vilka problem kan man råka ut för? Vad är bra arbetssätt och vad bör vi undvika? Hur kan vi få det att fungera rent praktiskt?

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250