I den här presentationen berättar Bea om "Telia Goes Agile", ett pågående arbete som startade bland gräsrötterna och som genom självspridning nu spänner över flera affärsområden och IT-avdelningar på Telia i Sverige. Hon kommer att dela med sig av sina erfarenheter av det arbetet så här långt:

  • Ändringsstrategin som använts, nämligen "Bridges transition model" och arbetet med förändringskriterier för leveransteam
  • "Precis lagom" stöttning för förändring via samplanering, teamkartor och kompisteam
  • Experiment med organisationsmodellen Sociocracy 3.0 för att driva förbättringar tvärs teamen i en uppskalad miljö

Om Beatrice:

Bea är en gamer och högstadielärare som gjorde ett temporärt inhopp i IT-branschen för 16 års sedan och fortfarande inte har hoppat tillbaka.

Som föränddringsledare och agil coach har hon experimenterat med agila värderingar, principer och metoder av och till sedan 1999 i utveckling av både kommersiell och öppen programvara. Bea brinner särskilt för agil kravhantering, agila metoder för produktledning, förändringsledning med agile och lean samt Sociocracy 3.0. Hon arbetar nu som agil coach på Teliacompany där hon coachar team, produktägare, intressenter och ledare till att göra rätt sak rätt och snabbt.

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250