Ett tjockt och oföränderligt dokument, fyllt med en massa definitioner av testtermer och annat trams, som ingen någonsin läser, är inte en effektiv teststrategi. Likväl är det avgörande att ha en bra strategi för att testningen i projektet eller teamet ska ge värdefull information om produkten. Johan kommer i den här sessionen att berätta om hur han arbetar med agila teststrategier och en modell för att bryta ner och visualisera dem, så att de blir synliga, användbara och kända för alla intressenter.

Om Johan:

Johan Jonasson arbetar som konsultchef, testkonsult, utbildare och coach i Linköping med omnejd och har över 10 års erfarenhet av mjukvarutestning i en lång rad olika branscher och organisationer. Han är medgrundare av House of Test, en multinationell konsultfirma som uteslutande specialiserar sig på att erbjuda kontext-drivna testtjänster och utbildningar. Johan är en flitig talare på både nationella och internationella utvecklarkonferenser och är och en av organisatörerna bakom Let's Test, Europas främsta konferens dedikerad till kontext-driven mjukvarutestning. Johan är också engagerad i ett antal ideella verksamheter som syftar till att främja utvecklingen av mjukvarutestning som profession, bland annat det Linköpingsbaserade EAST-nätverket och det amerikanska Association for Software Testing (AST) där han agerar assisterande instruktör för föreningens kursprogram för Black Box Software Testing.

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250