Agile har ju utfäst ett löfte om bättre utveckling, både för medarbetare, kunder och den utvecklande organisationen. De initiativ och de förändringar som har gjorts på många företag verkar inte ha gett effekter som motsvara förväntningarna. Vad beror det på?

Kanske för att många agerar som om de tror att team av utvecklare kan stå för hela förändringen? Eller att man måste skala agilt till gigantiska mått med SAFe, eller något annat stort ramverk.

Så hur borde man göra istället? Kaizen! "Every time improvement! Every where improvement! Everyone improvement!" som Masaaki Imai sagt. Vilka vägar framåt finns det då från agila team, om vi vill helt enkelt fortsätta vår Kaizen-resa? Ett glastak som man ofta stöter emot är projektplanering och estimering, både för enskilda projekt och på portföljnivå.

Presentationen ger lite tankeställare och -modeller för hur vi ska ta oss igenom det glastaket.

Om Thomas

Thomas har under många år arbetat med att hjälpa organisationer, projekt, team och medarbetare att ta steg på deras agila resa. Att hjälpa andra att inse och prova nya saker är Thomas passion. Entusiastisk TDD:are lika väl som workshopledare för företagsledningar delar Thomas med sig av sina, och andras, insikter, åsikter och erfarenheter av alla aspekter av modern system-, produkt- och programvaruutveckling.

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250