Cucumber är verktyg för Behavior-Driven Development (BDD), som möjliggör att specificera systemet funktionalitet med "Given"-"When"-"Then"-scenarion i Gherkin syntax. Dessa scenario kan sedan användas både som specifikation för systemet, och exekveras som automatiserade testfall för att avgöra om system uppfyller specifikationen.

Detta föredrag beskriver utveckling som skett i och med Cucumber version 2 och Gherkin version 3, och vad det ger användarna av Cucumber. Föredraget kommer även att titta lite in i framtiden och diskutera nuvarande planer för vidareutvecklingen av Cucumber.

Om Björn 

 

Björn har arbetat med systemutveckling i 20 års tid. För 15 år sedan kom an i kontakt med JUnit och blev "Test-Infected". Han har sedan dess haft ett brinnande intresse för metoder och tekniker inom Agile och Lean. Björn har under dessa år arbetat på konsultbolaget Combitech, och haft uppdrag inom ett flertal olika branscher som Aerospace, Telekom och Fordon. De senaste två åren har Björn bidragit till open-source-projekten runt Cucumber.

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250