En trend inom mjukvaruutveckling är behovet av att snabbt gå från idé till färdig produkt, vilket ställer höga krav på kompetens. För att hänga med i en bransch som lever under ständig förändring är det alltså viktigt att själv utvecklas med den. Även om det aldrig tidigare varit så enkelt att hitta information i utbildningssyfte, blir det dessvärre allt svårare att hitta rätt material p.g.a. den massiva explosion av tillgängliga resurser.
Den röda tråden i Sebastians karriär är kompetensutveckling, vilket lett till att han kommit i kontakt med väldigt många kompetensutvecklingsmedier, vilka han ämnar dela med sig av i denna presentation. Presentationen lämpar sig för dig som vill lära dig mer om

  • Teoretiska resurser såsom böcker, kurser, code casts, pod casts, utvecklartidskrifter.
  • Praktiska resurser såsom programmeringsövningar (katas), hobby projekt, interaktiva praktiska övningshjälpmedel.
  • Hur man använder teknik som hjälpmedel för att maximera sitt lärande.
  • Hur man undviker vanliga fallgropar.

Och kom ihåg, att vara bättre på sitt arbete gör också arbetet i sig självt mer tillfredsställande!

Om Sebastian

Sebastian arbetar som utvecklare, med starkt java fokus, för IT konsultbolaget Cybercom. När han inte är på sitt ordinarie uppdrag på Försäkringskassan IT Självbetjäning, är han certifierad tränare i testdriven utveckling för ISQI. Genom ett brinnande intresse för allt vad Software Craftsmanship-rörelsen innefattar har han även haft möjligheten att parprogrammera med självaste Uncle Bob.

Nyhetsbrev

Responsives nyhetsbrev levererar tips om modern systemutveckling och hur man bygger välfungerande utvecklingsprocesser och -organisationer. Du får förstås också nyheter om våra arrangemang före alla andra.

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250