Halvdagskonferens - Krav, förbättring och projektledarens roll

 Arrangemanget är inte öppet för anmälningar.
Funderar du på vad projektledares roll är i en agil organisation? Har du börjat diskutera behov istället för krav? Söker du ständig förbättring och försöker hitta nya vägar hur du och din organisation tar er an problem? Då ska du definitivt komma på vår halvdagskonferens den 13:e mars.

På denna konferens har vi ställt siktet lite extra på dig som idag jobbar som exempelvis projektledare, produktägare, linjechef, team lead eller med krav. Självklart passar arrangemanget utmärkt även för många andra. Från klockan 09.00 till lunch kör vi tre sessioner i rad, fokuserade på ämnena krav, förbättring och projektledarens roll.

Hitta behoven bakom kraven

När fokus hamnar på kraven som kunden ställer istället för behovet som kunden har, så riskerar vi att leverera det kunden frågade efter, men inte det som de egentligen behövde. I denna workshop kommer vi att ta oss an hanteringen av krav och hur man kan hitta de egentliga behoven som gömmer sig där bakom.

Toyota Kata - Vägen till ständig förbättring

Ni har jobbat agilt i ett antal år. Med jämna mellanrum genomför ni retrospektiv. Ni identifierar problem och ser många förbättringsmöjligheter, men gör ni verkligen framsteg? Inte? Sluta då att samla problemen på hög och börja istället med små dagliga förbättringar. Med Toyota Kata kommer ni att ta ert förbättringsarbete till en ny nivå.

Projektledarens roll i en agil organisation

Moderna utvecklingsmodeller, exempelvis Scrum, XP och liknande, baserar sig på självorganiserande team. Den traditionella projektledarerollen handlar mycket om att styra, organisera och följa upp aktiviteter och resurser (förlåt, personer). Hur kombinerar vi dessa synsätt? Är det så att projektledarrollen måste, eller kanske redan har, förändrats? Hur i så fall? 

Våra två talare på konferensen är Thomas Nilsson och Håkan Forss.

Thomas Nilsson
Thomas är en erfaren coach och mentor till små och stora organisationer, team, ledningsgrupper och individer. Specialist på agila tekniker och värderingar och grupp-, team- och ledningssamverkan. Thomas har medverkat som talare och presentatör på nationella och internationella konferenser på ämnet Agile & Lean.
Håkan Forss
Håkan jobbar som Lean/Agile Coach, talare på konferenser och som författare. Han hjälper individer, team och organisationer att skapa värde genom ständigt lärande. Håkan har en stor passion för Lean och Agile. Han har mer än 15 års erfarenhet inom IT-branschen. Håkan har en bakgrund inom systemutveckling och systemarkitektur.
När
13 March, 2014 09:00 till 12:00
Plats
Collegium, Mjärdevi,
Teknikringen 7,
58330 Linköping,
Sverige
Avgift(er) för arrangemang
Deltagaravgift 2 368,75 SEK (includes Moms of 473,75 SEK)

Sprid budskapet!

Hjälp oss genom att berätta för dina vänner och kollegor om: Halvdagskonferens - Krav, förbättring och projektledarens roll


Du kan också skicka länken nedan i ett e-postmeddelande eller lägga upp den på din webbsida.
https://events.responsive.se/index.php?option=com_civicrm&task=civicrm/event/info&id=42&reset=1

Responsive Development Technologies AB

Linköping
Teknikringen 10
Linköping, 58330
SWEDEN
+46 (0)13 219250